ΣΕΚ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων
October 27, 2010
Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ εκφράζει τη θέση για υιοθέτηση της υποχρεωτικής έκδοσης αποδείξεων ούτως ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ΣΕΚ, εδώ και 10 χρόνια, υποδεικνύει σε όλες τις Κυβερνήσεις την ανάγκη για υποχρεωτική έκδοση απόδειξης από όσους προσφέρουν προϊόντα ή υπηρεσίες.
«Τη θέση αυτή μαζί με άλλες υποβάλαμε και το 2009-2010 στη διάρκεια των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους που στόχευαν στον καταρτισμό των πολιτικών για πάταξη της φοροδιαφυγής», αναφέρει η ανακοίνωση. Ωστόσο, «η παρούσα κυβέρνηση, όπως βέβαια και όλες οι προηγούμενες, αγνόησαν τη θέση αυτή η οποία κατά την αντίληψη μας είναι η πλέον αποτελεσματική», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
«Τώρα το θέμα της υποχρεωτικής έκδοσης απόδειξης επανέρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας, ως πρόταση του ΑΚΕΛ, το οποίο συστήνει και την επιβολή αυξημένων ποινών σε περιπτώσεις που θα παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία. Ελπίζουμε αυτή τη φορά η εισήγηση αυτή – λόγω και προέλευσης – να υιοθετηθεί. Κάλλιον αργά παρά ποτέ», τονίζει η ΣΕΚ.
Με την ευκαιρία αυτή η ΣΕΚ είναι υποχρεωμένη να επαναλάβει πως, εκτός από την έκδοση υποχρεωτικών αποδείξεων, η μάστιγα της φοροδιαφυγής θα περιοριστεί αν υιοθετηθούν και άλλα μέτρα, όπως η δημοσίευση του φορολογικού καταλόγου με τα ονόματα όσων φοροδιαφεύγουν, ηλεκτρονική σύνδεση των Τμημάτων ΦΠΑ με τα Τμήματα Φόρου Εισοδήματος και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αρχή Αδειών, Κτηματολόγιο κ.λ.π. ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης και ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών.
Η ΣΕΚ ευελπιστεί πως, έστω και τώρα, που ξεπεράσαμε τη δωδεκάτη και οι φοροφυγάδες απόκτησαν το πρώτο και πάνω χέρι, από πλευράς κυβέρνησης θα υπάρξει η ανάλογη ευαισθησία.
![]() | Ο Σταύρος Λούρας δίνει τα χέρια με τον Αντ1!Η «Παρένθετη Μητέρα» είναι πλέον γεγονός στον ΑΝΤ1. Η επί χρόνια συνεργάτιδα του Δημήτρη Τοκαρή, Έλενα Χριστοφόρου, με τον οποίο υπογράφει τους ... |
![]() | Απόπειρα κλοπής οχήματος από εταιρεία στη ΛάρνακαΚαταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 51χρονο ιδιοκτήτη πιτσαρίας στη Λάρνακα ότι, γύρω στις 9μ.μ. χθες, πρόσεξε ένα άγνωστο άντρα, να οδηγά το ... |
Δασικές Βιομηχανίες: Πλεονάζον 11 υπάλληλοιΗ Εταιρεία Δασικές Βιομηχανίες Κύπρου Δημόσια Λτδ ανακοινώνει ότι θα προβεί σε τερματισμό της απασχόλησης έντεκα υπαλλήλων του Συγκροτήματος σαν πλεονάζοντες. Ο πλεονασμός ... |








